Mladež HDZ BiH

Osuđujemo seksističke ispade Sergeja Trifunovića i pozivamo nadležne na reakciju

18.12.2020.
u 13:30

Mladež HDZ BiH, u povodu najprizemnijih napada na članicu Mladeži HDZ BiH i kandidatkinju za Gradsko vijeće Grada Mostara Nikolinu Sesar, oštro osuđuje ispade Sergeja Trifunovića doživljavajući ih kao napad na, ne samo demokratske procese, nego i napad na tekovine suvremene civilizacije oličene kroz slobodarska načela, ravnopravnost spolova i jednake mogućnosti za sve.

HDZ BiH kao politička organizacija predvodnica je pružanja jednakih mogućnosti svim članica i članovima organizacije i kao takva otvara prostor za veću uključenosti žena i mladih u političke procese što nekim očigledno ne odgovara te su se odlučili putem mizoginističkih ispada krajnje drsko uvrijediti osobni integritet i dostojanstvo Nikoline Sesar i političke ideale
HDZ-a BiH. Nikolina Sesar, kao mlada i obrazovana osoba odlučila je povesti listu HDZ-a BiH za izborno područje Sjever te time snažnu poruku uputila mladima i ženama grada Mostara i BiH. Upravo te kategorije su stupovi društva koje je nužno na poseban način zaštiti i uključiti u sve procese ako želimo biti moderno, stabilno i demokratski opredijeljeno društvo.

Mostarci i Mostarke nakon dvanaest godine u nedjelju, 20. prosinca izlaze na izbore te će taj dan u gradu na Neretvi biti istinski festival demokracije. Stanovnici Mostara snažnim odgovorom u nedjelju odbacit će destruktivne politike i izjave, izjave koje nas vode u tamnu prošlost i ovom društvu stavljaju okove iz kojih je potrebito izići, okrenuti se budućnosti, integracijskim procesima, razvoju gospodarstva i unaprjeđenju životnih prilika u Mostaru. Vjerujemo kako će nadležne institucije u BiH odlučno ući u koštac s rastućim govorom mržnje koji se emitira putem društvenih mreža te učiniti da, poštujući slobode govora i tiska, svaki pojedinac bude siguran kako će mu osobno dostojanstvo biti sigurno s punom zaštitom institucija BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
00:55 19.12.2020.

Kad je bila medijska hajka i linc na Martinu Mlinarevic, organizovana od iste te stranke, nisu se sjetili drustva i stubova na kojima pociva. Licemjerje je bolest, a mladez oboljela.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije