Krizni stožer

Osmi smrtni slučaj povezan s koronavirusom u USŽ

10.05.2020.
u 11:31

Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina s kroničnim bolestima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva USŽ potvrdili su osmi smrtni slučaj povezan s oboljenjem COVID-19 u toj županiji. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina s kroničnim bolestima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

- Jučer je u laboratorij u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca - izjavila je ministrica zdravstva USŽ Nermina Ćemalović.

Iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je do sada testirano 2.726 građana županije.

- Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam smrtnih slučajeva povezanih s oboljenjem COVID-19.  Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu -ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?