Banjaluka

Oslobađanje plaćanja putarine osoba sa invaliditetom

15.08.2018.
u 15:09

Vlada Republike Srpske naložila je Nadzornom odboru i upravi Javnog poduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" da oslobodi plaćanja putarine osobe sa invaliditetom i oboljele od rijetkih bolesti.
Vladi Srpske, koja ima funkciju Skupštine Javnog preduzeća "Auto-putevi", inicijativu za oslobađanje pomenutih kategorija od plaćanja putarine uputili su Organizacija amputiraca "Udas" Republike Srpske i Savez za rijetke bolesti, saopćeno je iz Ureda Vlade RS za odnose s javnošću.

U skladu sa Pravilnikom o naplati putarine, "Auto-putevi" trebaju osloboditi plaćanja putarine motorna vozila u vlasništvu osoba sa invaliditetom sa 80 odsto ili više procenata tjelesnog oštećenja, odnosno osoba kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 60 ili više procenata.

"Oslobađanje plaćanja putarine odnosi se i na motorna vozila koja su registrirana na udruženja i saveze organizacija osoba sa invaliditetom, a koja imaju status udruženja od javnog interesa u Republici Srpskoj, motorna vozila kojim se prevoze oboljeli od rijetkih bolesti u svrhu liječenja, te motorna vozila civilne zaštite", navedeno je u saopćenju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?