Naslovnica Vijesti

Osjećate se bolesno, ali imate jaku želju za seksom? Niste jedini i postoji razlog...

Mnogi su muškarci na društvenoj mreži Reddit priznali kako im masturbacija pomaže ublažiti simptome prehlade
15. ožujka 2019. u 19:45 0 komentara 285 prikaza

Znojne plahte, umor, visoka temperatura...Na što vas podsjeća ta scena? 

Može biti i prizor nakon seksa, ali i onaj kada imate, primjerice, gripu. Bilo kako bilo, kao odrasloj osobi zasigurno vam je barem jednom palo na pamet kako biste se rado upustili u seks, iako ste bolesni. I zapitali ste se pritom što je krivo u toj situaciji? 

Znanstvenici kažu: ništa! Dapače, to može biti i vrlo korisno. Iako mnogima "na prvu" - neprivlačno!

Muškarci su ti koji imaju češće seksualnu želju tijekom bolesti i stručnjaci tvrde kako ejakulacija na njih može djelovati povoljno poput lijeka za smirivanje simptoma. Znanstvenik Sina Zarritan pisao je o tome u časopisu Medical Hypotheses pojašnjavajući kako ejakulacija - kao i svaka druga stimulacija - poboljšava središnji živčani sustav. Ejakulacija djeluje i na začepljen nos, odnosno, "otvara" nos i pomaže lakšem protoku zraka kroz nosnice.

Mnogi su muškarci na društvenoj mreži Reddit priznali kako im masturbacija pomaže ublažiti simptome prehlade. A znanstvenici iz Njemačke odlučili su to i znanstveno ispitati. Proveli su istraživanje u kojem je sudjelovalo 11 muškaraca, kojima je uzet uzorak krvi prije i poslije masturbacije. Pokazalo se da je imunološki sustav bio "snažniji" nakon ejakulacije, piše Daily Mail. 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.