Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Oporavlja se pacijentica koja je sipala kapi za kurje oko u oko

16. listopada 2021. u 08:41 0 komentara 109 prikaza
kurje oko

Pacijentica, čija je uputnica postala viralna na društvenim mrežama jer je u njoj navedeno da je u oko sipala kapi za kurje oko, oporavlja se.

"Najvažnije je da je korisniku zdravstvenih usluga upućenom u našu zdravstvenu ustanovu ukazana adekvatna medicinska pomoć. Na primijenjenu terapiju je došlo do poboljšanja lokalnog nalaza na oku i pacijent je sada subjektivno bolje", kazali su za "Nezavisne novine" iz Službe za informiranje Bolnice "Sveti vračevi" Bijeljina.

U ovu bolnicu ta pacijentica je, kako se saznaje, upućena iz jedne ambulante obiteljske medicine bijeljinskog Doma zdravlja. Doktorica, koja je uputnicu napisala, nije bila raspoložena za razgovor.

"Zaista, ne bih o toj temi ništa govorila", rekla je ta doktorica, koja je inzistirala na anonimnosti.

Iz Bolnice "Sveti vračevi" Bijeljina ističu da slučaj koji se pojavio na društvenim mrežama nije izoliran u oftalmološkoj praksi s obzirom na to se radi o pacijentima sa smanjenom vidnom oštrinom.

"Starije osobe su u većem riziku za pogrešnu primjenu terapije, a tome doprinose i brojne pridružene bolesti, te veliki broj lijekova koje koriste. U našoj oftalmološkoj ambulanti uvijek savjetujemo da primjena lijekova kod starijih bude kontrolirana od strane mlađeg člana obitelji", ističu iz bijeljinske bolnice.

Podsjetimo, na Twitteru se pojavila spomenuta uputnica, koja se potom velikom brzinom počela širiti ovom, ali i ostalim društvenim mrežama, pišu "Nezavisne novine".

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.