Posjet ministra Lasića Vladi Tuzlanske županije

Okončati prometnu blokadu i poboljšati prohodnost cesta Tuzlanske županije

24.06.2021.
u 12:59

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić posjetili su Tuzlansku županiju. U sklopu radnog posjeta održan je sastanak u Vladi Tuzlanske županije sa premijerom Kadrijom Hodžićem, ministrom trgovine, turizma i prometa Hamzom Bešić i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli Danijelom Nikolićem. 

Razgovarano je o nastavku aktivnosti kojim Vlada Tuzlanske županije nastoji razbiti prometnu blokadu i poboljšati prohodnost cesta Tuzlanske županije. 

Sastanak je bio prilika za razmjenu informacija koji su to projekti na području Tuzlanske županije u tijeku a koji će biti realizirani početkom iduće godine.

"Svjesni smo da je Tuzlanska županija itekako zapostavljena što se tiče prometne infrastrukture a daje veliki doprinos u punjenju Proračuna i svih onih sredstava koje se koriste za cestovnu infrastrukturu i na taj način želimo dati jedan obol da se to pravednije rasporedi", izjavio je federalni ministar Lasić naglašavajući spajanja brze ceste, odnosno dijela autoceste od Žepča preko Tuzle ka Brčkom. 

Ovom je prilikom naglašeno da imovinsko-pravni odnosi često koče proceduru koja je i inače, od početnog projekta, urbanističke dozvole, osiguravanja sredstava do prvih strojeva na radilištu, veoma duga.

U nastavku svoga posjeta, ministar Lasić sa direktorom Pravdićem posjetio je i Gradsku upravu Srebrenik. Sa gradonačelnikom Omerovićem razgovarano je o projektima na poboljšanju putne infrastrukture na dijelu magistralne ceste Tuzla-Orašje koja prolazi ovim gradskim područjem.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo suradnjom na dosadašnjim projektima, a gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović upoznao je ministra Lasića i sa projektima koji su najprioritetniji za ovu lokalnu zajednicu. Prioriteti su isključni trak na dijelu puta u blizini buduće poslovne zone u Brezju i rješavanje pitanja prometnih gužvi i opterećenja na dijelu puta od semafora u centru grada do tržnog centra Belamionix.

Nakon sastanka posjetili su i lokaciju na kojoj su već započeli radovi na izgradnji kružnog toka u mjestu Ćehaje, a na licu mjesta uvjerili su se i u kvalitet radova na dosadašnjim završenim projektima na ovom gradskom području.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije