NICS Mostar 2021

Održavanje terenske vježbe na području Grada Mostara

27.09.2021.
u 12:02

U utorak i srijedu (28.9. i 29.9.2021.g), u vremenu od 07 do 15 sati na širem području Grada Mostara (lokaliteti: Planinica, Brkanovo brdo, Rujišta i Zijemlja) održat će se terenska vježba „NICS Mostar 2021“ u kojoj će sudjelovati pripadnici Ministarstva sigurnosti i Ministarstva obrane BiH, OS BiH (pješadijska i helikopterska podrška) Helikopterski servis RS (helikopterska podrška), Uprava i Službi civilne zaštite FBiH, RS, HNŽ i Grada Mostara, Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, Profesionalne  vatrogasne postrojbe Mostar, Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Policijske uprave Mostar, Službi zaštite i spašavanja (Hitna medicinska pomoć, Crveni križ, Gorske službe spašavanja).

Cilj vježbe jeste osposobljavanje spasilačkih službi zaštite i spašavanja, te razmjena informacija s Oružanim snagama BiH tijekom pomoći civilnim strukturama u Bosni i Hercegovini u odgovoru na prirodnu ili drugu nesreću, kao i testiranje i mogućnosti upotrebe NATO-ovog sustava za naprednu regionalnu koordinaciju u nesrećama (NICS) koja olakšava koordinaciju odgovora na katastrofe u realnom vremenu.

Moli se stanovništvo da poštuje upute pripadnika Policijske uprave Mostar koji će regulirati promet prema navedenim lokalitetima tijekom izvođenja vježbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?