Vlada Hercegbosanske županije

Održan kolegij s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

01.07.2022.
u 10:31

U prostorijama zgrade Vlade Hercegbosanske županije održan  je kolegij s ravnateljima osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije. Kolegiju je  nazočilo 19 ravnatelja.  

Dnevni red kolegija sastojao se od sljedećih točaka: 

- Izvješće o uspjehu učenika u učenju i vladanju na kraju nastavne godine - Digitalni upisi u srednje škole  
- Distribucija besplatnih udžbenika po školama 
- Tekuća pitanja 

Ravnatelji su iznijeli podatke o uspjehu u učenju i vladanju učenika za nastavnu 2021.-2022. godinu te na osnovu podataka konstatirali kako je nastavna godina uspješno završila.  

Među županijama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku  Hercegbosanska županija prva se odlučila za online prijave i upise u prve razreda srednjih  škola. Upisi su počeli 27. lipnja, a završili 30. lipnja 2022. godine. Prema informacijama  kojima raspolažu ravnatelji upisi su protekli bez većih problema. Koordinatori su bili na  raspolaganju učenicima, a koordinacija sa županijskim SUMIT koordinatorima i stručnjacima  u Mostaru je izuzetno dobra te su se svi problemi na koje se naišlo odmah rješavali i  otklanjali.  
Prema riječima ravnatelja upisi nikad nisu prošli jednostavnije i transparentnije.  Ministrica je upoznala ravnatelje kako će distribucija besplatnih udžbenika po školama početi  odmah po završetku godišnjih odmora te ih zamolila da organiziraju aktivnosti tako da svaki  učenik od 1. do 9. razreda dobije svoj komplet udžbenika prvi dan nastave. 

Pod tekućim pitanjima razgovaralo se o produženim boravcima i aktivnostima koje treba  poduzeti kako bi pilot projekt, u školama koje imaju uvjete, krenuo u rujnu 2022. godine. Ministrica je zamolila ravnatelje da nakon upisa pripreme podatke o normama djelatnika i  kadrovskim potrebama kako bi se zajednički došlo do najboljih i najekonomičnijih rješenja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?