Dom naroda PFBiH

Odobreno imenovanje Neovisnog odbora, tijela za nadzor FUP-a

Fena
10.05.2018.
u 12:47

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u nastavku ranije započete izvanredne sjednice, većinom glasova odobrio je predloženo imenovanje Neovisnog odbora, civilnog tijela za nadzor nad radom Federalne uprave policije (FUP).

Prema toj odluci, Nezavisni odbor čine: Amar Hadžiomerović, Enes Bezdrob, Mirko Miličević, Zdenko Kovač, Branimir Orašanin i Elfada Gutić.

Odlučivanje Doma naroda proteklo je danas gotovo bez rasprave. Jedino je izaslanica Vesna Saradžić, jedna od onih koji su glasovali protiv, kazala da je odluka suprotna zakonskim odredbama jer nije ispoštovana rodna ravnopravnost u imenovanju Nadzornog odbora.

Za imenovanje se izjasnio 31 izaslanik, 16 je bilo protiv, dok su tri člana Doma naroda bila suzdržana.

Odluku o imenovanju Neovisnog odbora ranije je većinom glasova odobrio i Zastupnički dom Federalnog parlamenta.


Imenovan Odbor za žalbe građana

Dom naroda Federalnog parlamenta danas je odobrio imenovanje Odbora za žalbe građana, koji čine: Adis Drnda, Zoran Jevtić i Goran Brkić.

Također, odobreno je da u Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju FBiH budu imenovani: Muradif Husić, Amela Mustafić i Mladenka Bošković.

Prihvaćanjem navedenih odluka završena je izvanredna sjednica Doma naroda, koji će rad nastaviti održavanjem redovne sjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?