HBŽ: Epidemiološka situacija pogoršana

Od 161 testiranog pozitivnih je bilo 115

28.10.2020.
u 10:54

Livno sa 249 oboljelih prednjači po broju zaraženih

Nakon nekoliko dana u kojima je zbog problema s bazom podataka izostala informacija o rezultatima testiranja na koronavirus u HBŽ u utorak, 27. listopada u večernjim satima iz Zavoda za javno zdravstvo HBŽ zabrinjavajući podaci. Naime, taj dan je zabilježeno čak 115 novih sluèajeva zaraze korona virusom od ukupno testiranog 161 uzorka. Od tog broj u Livnu je 79 novozaraženih, u Tomislavgradu 34, dok su Kupres i Glamoč imali po jedan slučaj.
Livno sa 249 oboljelih i dalje je na neslavnom prvom mjestu, slijedi ga Tomislavgrad sa 88, dok je u ostalim općinama broj oboljelih jednoznamenkast, u Drvaru ih je 8, Glamoču 5 i Kupresu 4.
Tako je u HB županiji ukupno 354 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od početka pandemije do danas umrlo 27 osoba kod kojih je utvrđeno prisustvo koronavirusa.
Rezultat je to nepoštivanja higijensko epidemioloških mjera, brojnih druženja i svadbenih veselja na kojima se zna naći i do 300 svatova. Virus je ušao u zdravstvene ustanove, škole, inspekciju, policiju, općinske i županijske institucije vlasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?