Pandemija

Obustavlja se nastava u Brčkom, ugostiteljskim objektima skraćeno radno vrijeme

30.10.2020.
u 16:29

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom na području Brčko distrikta te činjenice da javni prijevoz predstavlja najveće žarište, obustavlja se nastava u osnovnim i srednjim školama, a ugostiteljskim objektima skraćeno je radno vrijeme.

Kako su naveli iz Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na tom prostoru donesena je naredba kojom se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama od ponedjeljka do petka, od 2. do 6. studenog ove godine.

"Naloženo je Odjeljenju za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovno počnu raditi, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prijevozu, koji je prepoznat kao žarište širenja virusa", naveli su iz Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

Naredbom Stožera za zaštitu i spašavanje od danas pa u narednih sedam dana ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 22 sata.

Nalaže se Kriznom stožeru zdravstva da dostavi prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama u cilju utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

Također, naloženo je i da Krizni stožer zdravtsva do utorka dostavi preporuku na koji način će biti održavani skupovi u okviru predizborne kampanje.

Na području Brčko distrikta danas je infekcija koronavorusom potvrđena kod još 46 osoba te se broj aktivnih slučajeva povećao na 194.

U bolnici se nalaze 22 pacijenta, od kojih je sedam s teškom kliničkom slikom, dok je jedna osoba na respiratoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?