Škola za pse Dogs Trust

Obuka je preduvjet za sretnu zajednicu i zadovoljne pse

22.02.2018.
u 08:40

Više od 70 vlasnika pasa iz Livna sa svojim četveronožnim ljubimcima od 23. siječnja do 28. veljače pohađa Školu za pse Dogs Trust. Uz pomoć obuke po načelu pozitivne motivacije uz pomoć trojice certificiranih trenera svladavaju osnovne zapovijedi, a sve u cilju kako bi svoje pse naučili lijepom ponašanju, uspostavili s njima jaku vezu koja će trajati do kraja života ljubimca, a na zadovoljstvo i vlasnika i pasa, ali i cijele zajednice, piše Večernji list BiH. Podsjetimo, trojica stručnih instruktora za obuku pasa iz Škole za pse Dogs Trust prvi put su izašla izvan Sarajeva i više su nego zadovoljna odzivom Livnjaka. Ciklus obuke traje pet tjedana, a svaki kandidat sa svojim psom ima točno dogovoren dan i satnicu obuke.

Dva programa

Inače, Predstavništvo Fondacija Dogs Trust u BiH u HBŽ-u koordinira i financira dva programa, i to masovnu sterilizaciju napuštenih i besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa te edukaciju školske djece kroz besplatne zabavno-edukativne radionice. Programi su to koji aktivno podupiru uspostavu zakonskog, učinkovitoga i humanoga sustava za upravljanje populacijom pasa uz angažman i suradnju s Udrugom za zaštitu životinja HBŽ-a “O” te uz odobrenje relevantnih lokalnih institucija vlasti. - Škola za pse locirana je u Semizovcu u kojemu ima otvorene i zatvorene terene za obuku te je s tom lokacijom i radnim vremenom u koje se mogu uklopiti svi zainteresirani, dostupna Sarajevskoj županiji, Istočnom Sarajevu te gradu Zenica i njihovim širim regijama - kazala nam je službenica za odnose s javnošću Dogs Trusta u BiH Sanja Bianculli. Vlasnici iz tih krajeva su “na čekanju” dok traje škola u Livnu, a onda će od 6. ožujka, kada se Škola za pse “vraća kući”, ponovno moći iskoristiti tu besplatnu obuku koja se provodi po istim visokim standardima i procedurama kao brojne škole za pse koje Dogs Trust vodi u Velikoj Britaniji. Stoga ih se poziva da osiguraju svoje mjesto što prije preko aplikacije na njihovoj web-stranici: www.dogstrust.ba.

Obučen pas je sretan pas

- Kao i svi programi Fondacije Dogs Trust u BiH, i ovaj koji je pokrenut 2016. godine podupire zakonsko i humano rješenje problema napuštenih pasa jer smanjuje rizik od napuštanja pasa koje se često dogodi uslijed problema u ponašanju psa. Obučen pas sretan je pas, a vlasnik obučenog psa sretan vlasnik - istaknula je naša sugovornica te dodala kako je to preduvjet za sretnu zajednicu i zadovoljne pse u njoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?