Premijer FBiH

Novalić: Moramo zajedno nastaviti kontrolirati pandemiju

06.04.2020.
u 18:02

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izrazio je danas sućut svima onima koji su izgubili nekog člana od koronavirusa Covid-19 i poželio je brz oporavak građanima koji su oboljeli od tog virusa.

Pohvalio je ponašanje građana koji slijede upute nadležnih organa, a pored njih još je i zdravstveni sektor najzaslužniji za činjenicu da se može utvrditi kako se kontrolira pandemija te je zamolio građane da i dalje slijede upute i budu disciplinirani.

Zahvalio je i umirovljenicima starijim od 65 godina koji su koristeći olakšicu podigli mirovine i obavili sve što je bilo nužno, a zahvalio je i mlađim od 18 godina koji su se slušajući upute starijih minimalno izložili utjecaju pandemije.

- Moramo zajedno nastaviti kontrolirati situaciju, a umirovljenicima, ukoliko se širenje koronavirusa bude pogrošalo, osigurat će se da na svoju kućnu adresu dobivaju mirovine- najavio je Novalić.

Vlada Federacije BiH nabavila je danas novih 150.000 testova što je pored dosadašnjih 20.000 značajan broj da bi se počelo sa širim testiranjem stanovništva.

- To je dovoljan broj i ako bude potrebno reagirat ćemo i dalje - kazao je Novalić.

Potvrdio je i kako je na današnjoj sjednici Vlade FBiH izglasan Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije i on predstavlja novo svjetlo u borbi protiv pandemije koronavirusa na ekonomskom planu.

- Prema informacijama iz zdravstvenog sektora nastavlja se nabavka opreme za taj sektor, a to su respiratori i odijela za zdravstvene radnike. Nastavit ćemo podržavati građane i liječnike u borbi protiv virusa - najavio je federalni premijer Fadil Novalić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije