NEVJEROJATNO

Obitelj sahranila Sašu, pa saznala da je živ: Umjesto njega, pokopali sugrađanina na kojeg liči?

21.07.2021.
u 07:19

Saša Stankov je u Sremskim Karlovcima poznat i pod nadimkom Isus

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. srpnja obitelj sahranila Sašu Stankova. Dva dana kasnije, ispostavilo se da je on živ, a da se u grobnici nalazi njihov sugrađanin koji liči na njega?!

Na Čeratskom groblju kraj humke nalazio se križ sa imenom i prezimenom Saše Stankova, njegovom godinom rođenja i, logično, godinom smrti. Stvari bi se nastavile svojim tijekom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen netko drugi, mještanin Sremskih Karlovaca, kojeg također zovu Saša, i koji je ličio na živog "pokojnika".

Da stvari budu "zanimljivije", mještani Sremskih Karlovaca poznaju Stankova još i kao Isusa, zbog duge brade, piše 021.rs.

Limeni kovčeg

Kako su rekli u obitelji Stankov, u četvrtak, 15. srpnja, mještani su ih obavijestili da im je član obitelji preminuo. Pokušali su doći do zvanične potvrde u policiji, ali ih nitko od nadležnih nije obavijestio. Umjesto toga, dobili su usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu obitelji.

Tijelo preminulog je pronađeno u jednoj kući te je prevezeno u JKP "Lisje", da bi već sutradan bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima. U kapeli je bio limeni kovčeg i obitelj kaže da nije mogla utvrditi identitet, kao što nisu mogli učiniti ni dan ranije, jer ih nitko nije pozvao da utvrde tko je preminuli.

Pokojnik je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mjestu obitelji, koja je sahranu i iskopavanje groba platila nadležnom poduzeću.

Međutim, u subotu prijateljica "preminulog" javila je obitelji Stankov da je Saša viđen u centru Novog Sada, te da je - živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se obitelj i policija dali u potragu i pronašli Stankova.

On je više od godinu dana živio u Novom Sadu, obitelj nije bila u bliskom kontaktu s njim, a nije ni imao telefon na koji bi ga mogli pozvati. Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gdje su mu uzeti otisci prstiju i gdje je fotografiran. Nakon toga se ponovno vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.

U noći između subote i nedelje, kažu mještani, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen križ na kojem je pisalo ime živog čovjeka.

Nepoznato je tko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i je li postojao nalog tužiteljstva za istom ali, nezvanično, u jednom trenutku na grobnom mjestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.

Zvanična potvrda

Također, obitelj do ovog trenmutka nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmjere. Kako pričaju mještani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mjestu poznat i pod nadimkom Isus. Poslije prošlotjednih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.

- Uskrsnuo je baš kao Isus - komentira Karlovčanin.

Mještani također navode i da su preminuli i Stankov podsjećali likom, tako da je vjerojatno i to doprinjelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?