obljetnica

Obilježena 74. godišnjica Bleiburške tragedije, obljetnici nazočilo izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora

Foto: ika.hkm.hr
1/3
18.05.2019.
u 16:35

U povodu 74. obljetnice Bleiburške tragedije danas je na Loibaškom polju pored Bleiburga u organizaciji Počasnog bleiburškog voda, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, održana komemoracija za sve žrtve bleiburške tragedije i Križnoga puta.

Molitvom odrješenja na groblju Unterloibach koju je sa svećenicima, počasnim gostima i okupljenim hodočasnicima predvodio ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina počelo je obilježavanje 74. obljetnice Bleiburške tragedije. Uslijedila je procesija s groblja prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju gdje je mons. Svalina služio svetu misu u koncelebraciji s 32 svećenika Krčke biskupije koji se nalaze na hodočašću te više svećenika iz BiH i hrvatskih katoličkih misija.

Izaslanik predsjednika HNS-a dr. Dragana Čovića bio je Marijan Klaić, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, a u izaslanstvu HNS-a  bili su i Mile Pušić, voditelj Odjela za II. Svjetski rat i poraće Glavnog vijeća HNS-a i Branko Bago, načelnik općine Posušje.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski je zastupnik i predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Ante Sanader. U ime Vlade RH na središnjoj komemoraciji nazočili su ministar uprave Lovro Kuščević te ministar branitelja Tomo Medved, a izaslanica predsjednice Republike na komemoraciji je bila predstojnica njezinog ureda Anamarija Kirinić. Na komemoraciji na Bleiburškom polju ove godine osim svete mise, nije bilo političkih govora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?