Naslovnica Vijesti

Obilježena 26. obljetnica stradanja pripadnika Humanitarnog konvoja života za Lašvansku dolinu

16. lipnja 2019. u 15:51 1 komentara 416 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Na Busovačkim stajama, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obilježena je 26. obljetnica stradanja pripadnika Humanitarnog konvoja života za Lašvansku dolinu.

Polaganjem vijenca kod spomen obilježja na Busovačkim stajama i sudjelovanjem u svetoj misi zadušnici, izaslanstvo HNS-a BiH odalo je počast poginulim pripadnicima HVO-a i civilima iz pratnje konvoja.

Ratne 1993. godine, pripadnici Armije BiH iz zasjede na mjestu Busovačke staje mučki su ubili 18, a teže ranili preko 20 pripadnika HVO-a i civila iz pratnje konvoja.

Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik vršili opskrbu hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima za hrvatski narod i branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline.

I ove godine, Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Busovača u suradnji s općinskim strukturama vlasti i župnim uredom, na mjestu tragedije organizirale su komemorativni skup s misom zadušnicom u spomen poginulim pripadnicima Humanitarnog konvoja.

  • cromak:

    Zato memorijalni park Ahmici treba ili trebalo bih preimenovati u novo ime a trebalo bih se zvati; Memmorijalni Park Osvete Za Pakao, da bih Bosnjaci setali cista obraza.Ne zaboravite sa tim HVO nema nista a imaju osvetnici koji su osvetili ... prikaži još!i svoje najmilije. Koje su pobili Armija i drustvo sa muhadjedinima na tom podruciju. A oni to dobro znaju kao i sadasni presjedatelj Presjednistva BiH clan SDA jer je bio u tom sklopu djelovanja.Hvala Bosnjacima za pomoc i dobrim i postenim i koji ne sjede na ludjackim stolicama kao drugi.