SARAJEVO

Obilježavanje desetogodišnjice ukidanja viznog režima za BiH

03.12.2020.
u 15:14

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i generalni tajnik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo razgovarali su danas o obilježavanju deset godina od uvođenja bezviznog režima za građane Bosne i Hercegovine.

Usuglašene su zajedničke aktivnosti u vezi s tim događajem koji će se održati 15. prosinca u Sarajevu, u kooperaciji s Ministarstvom sigurnosti BiH i Europskim pokretom u BiH, a u čijem sudjelovanju će sudjelovati visoki zvaničnici BiH, EU i predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Grubeša je istaknuo da je važno podržavati sve procese EU integracija, naglašavajući da BiH teži ka članstvu u Europskoj uniji kao nečemu što je i prirodno, ali i što nema alternativu i što je  osnovna misija samog Europskog pokreta u BiH.

Plakalo je zahvalio Grubeši na dosadašnjoj suradnji u oblasti EU integracija, te istaknuo kako je ona važna posebno iz aspekta što je vladavina prava jedna od najvažnijih odrednica EU, te u tom kontekstu Ministarstvo pravde BiH kao krucijalna i ozbiljna institucija itekako ima veliki značaj i odgovornost u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?