Groblje mira na Bilima

Obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda

16.08.2017.
u 15:02

Obilježevanje će biti upriličeno na Spomen području „Groblje mira na Bilima“, plato između Mostara i Širokog Brijega, u subotu, 19. kolovoza, u 12 sati

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora obilježit će 72. obljetnicu velikog stradanja hrvatskog naroda i upriličit komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Obilježevanje će biti upriličeno na Spomen području „Groblje mira na Bilima“, plato između Mostara i Širokog Brijega, u subotu, 19. kolovoza, u 12 sati, priopćio je organizator.  

Kulturno glazbeni program počinje u 11:30 sati, program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području.

Misno slavlje predvoditi će provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Miljenko Šteko.  

Nakon Svete mise uslijedit će pokop zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

U nastavku komemoracije uslijedit će pozdravni govori i polaganje vijenca, a po njezinom završetku pokrovitelj Hrvatski narodni sabor poziva na prigodno druženje.

Organiziran je i prijevoz za obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda iz Mostara i Kruševa po rasporedu vožnje: Rondo – Bile s polaskom u 10 sati te Kruševo – Bile  s polaskom u 9 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?