florida

Obalna straža SAD zaplijenila drogu vrijednu rekordnih 1,4 milijarde dolara

AFP
06.08.2021.
u 16:28

Obalna straža Sjedinjenih američkih država objavila je u četvrtak da je tijekom nekoliko operacija na Floridi zaplijenila impresivne količine kokaina i kanabisa vrijedne približno 1,4 milijarde dolara.

„Ovo je najveći istovar ilegalnih droga u povijesti obalske straže“, izjavio je komandant Stiven Polin na konferenciji za medije u Port Everglejdsu, 45 kilometara sjeverno od Majamija, i precizirao da je u pitanju oko 27 tona kokaina i gotovo 650 kilograma kanabisa.

„Ove zaplijene sprovelo je nekoliko jedinica obalske straže uz pomoć kanadske mornarice, i uz vazdušnu podršku pogranične policije SAD“, rekao je kapetan Tod Vans.

„Ove posade i njihovi napori nanijeli su veliki udarac u borbi protiv kriminalnih mreža i njihovog destabilizujućeg utjecaja, čega smo svedoci u Srednjoj Americi i na južnoj granici našeg naroda“, dodao je on.

Vlasti su priopćile da je ova količina zaplijenjene droge više nego dvostruko veća od one koju su američke vlasti zaplijenile u 2020. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?