Skuhaj ovo

Nutricionistica kuha: Ljetni hamburger s piletinom i batatom

11.07.2020.
u 16:07

Možda znate što je sve potrebno za kvalitetan i zdrav obrok, ali jednostavno nemate ideje što danas kuhati... Ne brinite jer donosim plan prehrane za cijeli dan!

Doručak – zobene palačinke s medom i šumskim voćem, kakao

Namirnice:

     Zobene pahuljice, 2 šalice, 180 g
     Jaje, cijelo, 2 komada
     Banana, 2 ploda
     Med, 8 čajnih žličica
     Šumsko voće, 1 šalica, 130 g
     Mlijeko, 4 šalice (1 šalica po osobi)
     Kakao u prahu, 8 čajnih žličica, 16 g

Način pripreme: Zobene pahuljice, bananu, i jaja zajedno smiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Peći na malo maslaca ili kokosovog ulja u male američke palačinke. Palačinke preliti medom i posuti šumskim voćem. Poslužiti uz kakao.
Ručak – pileći hambi s pomfrijem od batata iz pećnice

Namirnice:

      Ulje, maslinovo, 2 čajne žličice, 10 g
      Batat, 8 plodova
      Piletina, bijelo meso, 450 g
      Pecivo, integralno, 4 komada (1 komad po osobi)
      Rajčica, 1 veliki plod
      Luk,1 plod
      Salata, kristal,8 listova

I vi jedete ispred mobitela, računala, televizora? Ako želite smršaviti, nemojte to raditi

ZA SALATU:

      Salata,mix, 8 šalica, 240 g
      Ulje, maslinovo, 3 žličice, 15 g
      Sol, 0,8 čajne žličice, 4 g
      Ocat, 2 jušne žlice, 20 g

Način pripreme: Batat oguliti i narezati na štapiće u obliku pomfrija. Posložiti na pleh koji je obložen masnim papirom za pečenje. Začiniti maslinovim uljem i začinima. Peći 50ak minuta na 200 stupnjeva. Piletinu ispeći zasebno i narezati na manje šnicle. U pecivo posložiti salatu, meso, povrće i preklopiti. Poslužiti uz pomfri i miješanu salatu.
Popodnevna užina - smoothie

Namirnice:

      Blitva, izrezana, 1 šalica
      Sok od naranče, nezaslađeni, 2 čaše
      Banana, 2 ploda
      Jagode, 2 šalice, 300 g
      Lanene sjemenke, 4 jušne žlice, 36 g

Način pripreme: Sve sastojke staviti u blender, dodati vode po želji i smiksati u smoothie.

Mijenja li koronavirus način na koji se hranimo? Pandemija bi mogla imati i pozitivnu stranu

Večera – tacos con carne

Namirnice:

     Tacos, 8 malih komada
     Junetina, mljevena, 400 g
     Grah, konzervirani, 1 konzerva
     Paprika, zelena, izrezana, 1 plod
     Rajčica, pelati, 0,5 šalice, 90 g
     Sir, Edam, ribani, 1 šalica, 56 g

Način pripreme: Na malo maslaca na luku dinstati meso, dobro začiniti i pred kraj dodati konzervirani grah i kukuruz. Preliti pelatima. U tacose slagati nadjev od mesa i povrća, dodati ribanog sira i preklopiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije