ZAGREB

Nove promjene na hrvatskoj granici

30.04.2021.
u 13:48

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas je na konferenciji za medije objavio kako se do 15. svibnja produžuju epidemiološke mjere koje se odnose na veća okupljanja, rad trgovina i trgovačkih centara te javni prijevoz.

Produžuju se i postojeće mjere na granicama, ali ima nekih izmjena.

"Za osobe koje dolaze u Hrvatsku iz država EU i šengenskog prostora i prostora povezanog sa Šengenom, a kojima je ulazak omogućen na osnovu brzog antigenskog testa, neće morati ponoviti testiranje nakon ulaska u Hrvatsku ako ostaju duže od 10 dana. Hoće li testiranje morati raditi, ovisit će o zemljama u koje se vraćaju. Također, ako su osobe preboljele covid i cijepljene su jednom dozom, neće morati predočiti test i ići u karantenu", kazao je Božinović, prenijeli su mediji u Hrvatskoj.

"Iako je situacija nešto povoljnija, ne znači da se možemo opustiti niti krenuti s ozbiljnijim popuštanjem", dodao je Božinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?