Naslovnica Vijesti

Novalić: Pitanje izbjeglica je pitanje solidarnosti, brige za drugoga i humanosti

18. svibnja 2018. u 13:40 0 komentara 91 prikaza

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ističe da je iskreno iznenađen i zatečen današnjim događajima na području općine Konjic u trenutku kad je država Bosna i Hercegovina pronašla rješenje da napaćene izbjeglice smjesti i zbrine na human i odgovoran način, priopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

- Vjerujem da upravo građani Bosne i Hercegovine najbolje prepoznaju nesreću ovih ljudi i zato, i kao čovjek i kao premijer, naprosto ne shvatam današnja zbivanja kao ni razloge zbog kojih je do njih došlo - ocijenio je on.

Premijer je izjavio da organima u Bosni i Hercegovini, a što su i organi županije, želi poručiti da pitanje ovih izbjeglica, među kojima ima starijih osoba, žena i djece, ne smijemo podvesti pod administrativne procedure jer je to pitanje solidarnosti, brige za drugoga i humanosti.

- Nadam se da ćemo svi zajedno naći najbolje rješenje da ovim ljudima koji su sada u velikoj potrebi pomognemo - rekao je premijer Novalić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.