Kerum prodao Jokera:

Nijemci kupili veliki trgovački centar u Splitu po upola nižoj cijeni

kerum
08.09.2016.
u 17:15

Iako još nije potvrđeno, navodno je splitski trgovački centar Joker u vlasništvu Željka Keruma prodan kupcima iz Njemačke po upola nižoj cijeni od one koja se isprva spominjala.

Slobodna Dalmacija piše kako službenih informacija o tome nema, ali iz nekoliko pouzdanih izvora doznaje da je centar prodan za pedesetak milijuna eura, što je upola manji iznos od 108 milijuna eura kojim se svojedobno baratalo kao prvom pregovaračkom brojkom, pri čemu je cijena četvornog metra poslovne površine bila 2.000 eura. Također se neslužbeno doznaje da je kupac Jokera jedan njemački mirovinski fond.

Kriza ‘kumovala’ znatno nižoj cijeni

No, čini se da su globalna i lokalna kriza te otvaranje dvaju sličnih trgovačkih centara u istočnim dijelovima Splita ‘kumovali’ tome da je prvi splitski šoping-centar takve vrste, otvoren prije nepunih devet godina na prostoru nekadašnje Jugoplastike, na koncu prodan po znatno nižoj cijeni.

Kerum, u čijem je vlasništvu vrijedna nekretnina, suzdržan je od komentara. Samim objektom upravlja tvrtka Joker na čijem su čelu njegov sin Joško i bivša supruga Anka Kerum.

Zainteresirani bili i poduzetnici iz Srbije

Za atraktivni objekt smješten na površini od 54.000 četvornih metara nadomak središtu grada, interes prethodno iskazali i neki poduzetnici iz Srbije.

No, budući da su se Nijemci cijelo vrijeme provlačili kao najvjerojatniji kupci, očito je sada došao trenutak da se s prodavateljem financijski napokon i “pronađu”, piše Slobodna Dalmacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?