sjednica

Nije utvrđena rang lista za direktora SIPA-e

21.10.2019.
u 20:15

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas su na sjednici u Sarajevu  obavili razgovori s kandidatima koji ispunjavaju uvjete javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e, jer aktualnom direktoru Perici Staniću mandat istječe 5. studenog.

No, kako nam je rečeno, iako je najavljeno, nije utvrđena konačna rang lista s imenima kandidata, prenosi Avaz.ba

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u rujnu prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uvjete.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću, koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Prijave su poslali aktualni direktor SIPA-e Stanić, direktor Policije RS Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, ali policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa.

Očekuje se da Enes Obralija pojasni odluku Nezavisnog odbora na čijem je čelu.

Saznajemo da je sjednica prekinuta i bit će nastavljena nakon što se dobiju svi podaci o od MUP RS o mirovinskom stažu za sve kandidate.

Kako Avaz saznaje, u petak je stigao dopis da netko od kandidata ima uvjete za mirovinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije