O ZAUSTAVLJANJU ŠIRENJA PANDEMIJE

Nevenko Herceg telefonski razgovarao sa Johannom Sattlerom

02.04.2020.
u 17:46

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg,  održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Johannom Sattlerom, šefom Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH.

Razgovarano je o financijskom paketu Europske unije za nabavu najpotrebnije medicinske opreme u BiH za borbu protiv koronavirusa, te potpori društvenom i ekonomskom oporavku BiH putem IPA programa u ukupnom iznosu 80,5 milijuna eura.

Herceg se zahvalio za dosadašnju pomoć zemalja članica EU i daljnju spremnost da se pomogne zaustaviti širenje pandemije koronavirusa, poglavito na pomoći zdravstvenim ustanovama, ali i oporavku gospodarstva.

Naglasio je i to kako očekuje raspodjelu potpore sukladno epidemiološkom stanju na terenu, pri čemu je HNŽ do sada najpogođenija Županija u FBiH sa 70 osoba kojima je potvrđena koronavirusna infekcija, te dvije umrle osobe. Također, podsjetio je na to kako u 3 bolnice i 12 domova zdravlja HNŽ radi četvrtina svih uposlenih zdravstvenih djelatnika u FBiH, a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gravitiraju bolesnici i iz Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.  

Tijekom razgovora, izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i komuniciranjem u zajedničkim nastojanjima ovladavanja pandemijom.

Inače, Vlada HNŽ i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), koji s EU realizira financijski paket za žurnu pomoć BiH, potpisali su Sporazum o sufinanciranju u svezi s projektom "Odgovor na COVID – 19". Temeljem Sporazuma, UNDP će, prema specificiranoj Odluci Županijskog stožera civilne zaštite, vršiti nabavu nužnih medicinskih sredstava, poglavito respiratora,

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije