prognoza za naredne nade

Nema više hladnog vremena: Očekuje nas pravo proljeće

proljece
Stock
03.04.2020.
u 08:54

Suho i stabilno vremensko razdoblje je pred našom zemljom u trajanju od najmanje desetak dana. Meterolog Nedim Sladić kazao je kako se područje naše zemlje nalazi pod utjecajem povišenog atmosferskog tlaka koji omogućava stabilne vremenske prilike, piše Klix. 

Sutra se, kako Sladić tvrdi, u većem dijelu Hercegovine i središnje Bosne očekuje umjereno oblačno vrijeme u drugom dijelu dana. U ostatku zemlje većinom sunčano uz promjenjivu oblačnost. Temperature zraka bit će uglavnom između 8 i 14, a na jugu i sjeveru Bosne do 18 ºC.

"I subota će proći u sličnom tonu. Prognozira se sunčano vrijeme u prijepodnevnim satima, a u drugom dijelu dana umjereno naoblačenje uvjetovano oblačnošću koja pristiže s juga kao posljedica ciklonalne aktivnosti u istočnom Sredozemlju zahvata uglavnom istočna, jugoistočna i središnja područja Bosne, dok se u ostatku zemlje prognozira mala do umjerena naoblaka i sunčanije vrijeme. Ipak, subota i nešto vjetrovitija. Temperature zraka neće previše odskakati u odnosu na petak, te se zadržava sličan raspon", kazao je Sladić.

Ono pravo proljeće počinje u nedjelju, kada će po visini početi strujiti sve topliji zrak s juga i jugozapada kontinenta, a osjetnije topliji zrak osjetit ćemo već u ponedjeljak, prvo na sjeveru zemlje, a potom njenim prelijevanjem u utorak i u cijeloj zemlji.

"Tada će, prema svim dostupnim izračunima prognoznih modela, prevladavati sunčano vrijeme a temperature zraka se kretati većinom od 18 do 24 ºC. Sunčano vrijeme potrajalo bi sve do kraja idućeg vikenda, 11. travnja 2020. godine. Jutra postepeno sve toplija, tako da se mraz nakon subote više ne očekuje u nižim područjima. Za sada nisu vidljiva nova izraženija zahlađenja. Prva polovica travnja je prilično suha", kazao je Sladić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?