Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

"Ne znamo kome grobovi pokojnika koji tu počivaju već više od dva stoljeća smetaju"

10. lipnja 2021. u 10:42 0 komentara 753 prikaza

Na groblju Sv. Rok - Bojna, koje pripada župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku, 10. lipnja, primijećeno je kako nedostaje ploča s natpisom imena tog vječnog počivališta mnogih travničkih katolika.

U ranim jutarnjim satima, 10. lipnja, u redovitom obilasku starog katoličkog groblja Sv. Rok - Bojna na kojem se nalazi i grob sluge Božjega Petra Barbarica, travnički župnik i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić uočio je kako je ploča s natpisom imena groblja skinuta.

Inače, groblje je u funkciji i redovito je održavano, a nepoznati počinitelj, ili više njih, su ploču odnijeli, sakrili ili je pak uništili jer je župnik nije mogao pronaći.

Kako je za Nedjelju.ba rekao preč. Mikić i prije su se znale događati manje incidentne stvari. "Ne znamo kome groblje i grobovi pokojnika koji tu počivaju već više od dva stoljeća smetaju. Voljeli bismo da se ovakve stvari osude i u budućnosti ne ponove", dodao je ističući kako je materijalna šteta mala te zbog toga nije zvao policiju na uviđaj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.