Široki Brijeg

Nakon LED rasvjete u parku Sajmište, slijedi Ulica S. S. Kranjčevića

05.03.2019.
u 14:04

Nova rasvjeta u parku Sajmište u Širokom Brijegu stavljena je u funkciju, čime je dodatno naglašena atraktivnost parka čija je obnova još uvijek u tijeku, piše Jabuka.tv.

Sve više šetača

LED rasvjeta, koja je prvi put upaljena potkraj protekloga tjedna, izazvala je vrlo pozitivne reakcije Širokobriježana koj u posljednjih nekoliko dana relativno tople večerikoriste za šetnju Borkom, prirodnim biserom Širokog Brijega.

U sljedećem razdoblju očekuje se instalacija LED rasvjete u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, od Male škole do Restorana “Vrelo” u Borku, gdje će biti obojeni i iskorišteni postojeći rasvjetni stupovi. Ovime su radovi u parku Sajmište ušli u završnu fazu, u kojoj će se manjim zahvatima uređivati i ispunjavati postavljeni okvir dok je većina “grubih” radova uglavnom gotova.

Kako Jabuka.tv. podsjeća, u lipnju 2018. godine potpisan je ugovor za infrastrukturne radove na lokacijama park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali, uime Grada Širokog Brijega, gradonačelnik Miro Kraljević, i uime izvođača A3 d.o.o., direktor Josip Kožul.

Projekt uređenja parka Sajmište i kanjona Borak izradili su Pero Ćeškić i Boris Soldo u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – Adriatic Canyoning.

Pero Ćeškić za portal Jabuka.tv ranije je istaknuo zadovoljstvo napredovanjem radova te je naveo da će projekt do punog izražaja doći za dvije - tri godine kada se i vegetacija razvije u potpunosti.

Realizacija ovoga pothvata predviđena je u sklopu projekta “Adriatic canyoning” kojim su se partneri iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore prijavili u okviru 1. poziva Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., u okviru njegove treće prioritetne osi “Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”.

Četiri odmarališta

Uz ove, infrastrukturni radovi obuhvaćaju: rekonstrukciju parka Sajmište gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalaciju sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, električne instalacije (postavljanje rasvjete), nabavu opreme za park, dječje igralište, rekonstrukciju ulice od parka Sajmište prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borak (popravak šetnica i izgradnja četiri odmarališta).

Vrijednost radova iznosi 529.403,92 KM, a završetak cjelokupnog projekta planiran je za kraj 2019. godine, piše Jabuka.tv.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?