JESENSKA SHEMA HRT-A

Nakon duge televizijske suše, krajem rujna na HTV-u počinju vrhunske sezone stranih serija

20.09.2020.
u 19:31

Nakon uistinu duge suše na malim ekranima, koju je, osim ljeta, prouzročila i korona, 21. rujna HTV kreće sa svojom jesenskom shemom

Nove sezone “Zločinačkih umova”, “Domovine”, “Raya Donovana”, “Umorstava u Midsomeru”, “Sluškinjine priče” i “Luthera” samo su neki od stranih naslova koje je Hrvatska televizija pripremila za gledatelje u ovoj sezoni. Nakon uistinu duge suše na malim ekranima, koju je, osim ljeta, prouzročila i korona, 21. rujna HTV kreće sa svojom jesenskom shemom.

Kako stvari stoje, i u sljedećem razdoblju TV kuće morat će se osloniti više na strane sadržaje jer se dio domaćih programa zbog epidemioloških mjera može ili ograničeno ili nikako snimati. U toj situaciji profitirat će ljubitelji stranih serija i filmova, koji su, uostalom, cijelo ljeto mogli uživati u bloku filmova koje im je HTV emitirao od ponedjeljka do petka na svom Drugom programu.

Iako se zemaljske televizije ne mogu natjecati s kabelskim operaterima po pitanju brzine emitiranja novih sezona, javna je televizija u Hrvatskoj za predstojeću sezonu osigurala uistinu respektabilni paket serijskog programa vrhunske produkcije. Uglavnom je riječ o novim sezonama serija koje su već otprije stekle svoje obožavatelje među publikom, ali imaju i niz potpuno novih naslova.

Među onim tradicionalnim naslovima definitivno su “Umorstva u Midsomeru”. HTV je otkupio posljednju snimljenu sezonu, 21., koja se vani emitirala prošle zime. Korona je očito zaustavila “ubojstva” i u grofoviji Midsomer, no prema najnovijim informacijama, inspektor Barnaby uskoro bi se trebao vratiti na set u 22. sezoni te kultne britanske krimi serije.

Slijedi i nova, 14. sezona odličnih “Zločinačkih umova”, a upravo će tom američkom krimi uspješnicom HTV 21. rujna pokrenuti svoju jesensku shemu. Grozomorne slučajeve koje rješava elitna FBI-eva ekipe forenzičkih psihologa gledatelji mogu pratiti od ponedjeljka do četvrtka na HTV-U 2 u večernjim satima, a 14. sezona ima 15 epizoda. U tom terminu gledatelji će poslije moći pratiti i sedme sezone “Domovine” i “Crne liste” te petu sezonu “Raya Donovana”.

U HTV-ovu krimi petku, koji ima golem broj poklonika, na programu će se, pak, naći šesta sezona serije “Endeavour: Mladi Morse”, treća i četvrta “Tko ubija u Brokenwoodu?” te “Ubojstva u Sandhamnu” čije ćemo nove epizode gledati od 10. do 13. sezone. Među novim krimi naslovima u tom terminu je nizozemska serija “Van der Valk”, nazvana po svom junaku, policijskom inspektoru koji istražuje slučajeve sa svojom ekipom u Amsterdamu. HTV je otkupio i cijeli niz mini serija koje će emitirati petkom i subotom, poput BAFTA-om nagrađenih “Nezaboravljenih” koji stižu u svojoj trećoj sezoni i senzacionalnog “Luthera”, zahvaljujući čemu ćemo nastaviti gledati odličnog Idrisa Elbu i u petoj sezoni.

Slijede i novi nastavci “Zle krvi”, kao i novi naslov “Halifax” u kojem je glavna junakinja profesorica forenzične psihijatrije. HTV je otkupio i 22. sezonu popularne serije “Nijemi svjedok”, a bez ikakve sumnje veliku će pozornost izazvati i emitiranje “Majka, otac, sin”, prije svega jer u toj seriji glavnu ulogu ima Richard Gere, koji u TV projektima nije bio dugih 30 godina. Gere glumi Maxa, vlasnika jednog od najutjecajnijih svjetskih medijskih carstava koji zna mračne tajne mnogih ljudi, a tu moć nemilosrdno iskorištava. Njegov sin Caden najmlađi je urednik Maxovih novina i loše se nosi s pritiskom na poslu zbog očevih očekivanja pa neumjereno uživa u kokainu i usputnom seksu.

Otkupljeni su i novi “Vikinzi”, “Poldark” i “Katarina Velika”, a potvrđeno nam je da ćemo uskoro gledati i drugu sezonu svjetske uspješnice “Sluškinjina priča”. Tu je i HTV-ova standardna serija “Zakon i red: Odjel za žrtve”, nagrađivana NBC-jeva serija u njenoj 20. sezoni, a treba istaknuti i dvije nove adaptacije: “Ime ruže” Umberta Eca te “Sajam taštine” Williama Makepeacea Thackeraya, čija ćemo djela imati priliku sada vidjeti i kao serije u terminu nedjeljom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?