Tragedija

VIDEO/FOTO Najtužniji dan u Rakitnu: Tragedija kakva se nije dogodila od Drugog svjetskog rata

rakitno 2021.
Foto: Zoran Krešić
1/17
04.01.2021.
u 11:52

U Rakitnu su ispraćeni šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo. Zajedničku misu u podne predvodio je mostarsko duvanjski biskup Petar Palić nakon čega su tijela nesretno stradalih pokopana na tri groblja u Rakitnu. U Rakitnu su uz biskupa Palića provincijali fra Miljenko Šteko i fra Jozo Marinčić, kao i fra Šimun Romić koji im je udijelio prvi sakrament krštenja 2001. godine. Ovo mjesto ne pamti ovakvu tragediju još od vremena II. svjetskog rata.

U svojoj propovijedi biskup Palić istaknuo je sljedeće: - Ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima. Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život - kazao je među ostalim biskup Palić.

Zazvao je pomoć Blažene Djevice Marije. - Bože pomozi ovim obiteljima i ostani s njima. Ljudi za koje molimo osjetit će moć molitve.

Župnik fra Marinko Leko od suza je jedva uspio dovršiti obrede. Šest mladih upućeno je na tri groblja Ivanovica groblje, Petrovića groblje i Stećci.

Foto: Zoran Krešić
Foto: Zoran Krešić
Foto: Zoran Krešić
Foto: Zoran Krešić
Foto: Zoran Krešić

Foto: Zoran Krešić

Komentara 2

AB
ABER
20:52 04.01.2021.

Pocivajte u miru Bozjem dragi Andeli!! 😢

MU
munira
18:26 04.01.2021.

Pokoj Vam dusi andjeli 🙏

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije