savjeti

Najbolja metoda čišćenja lica je uz pomoć tople vode i krpe: Ove 3 vrste krpa čuvaju tvoje lice

lice
28.02.2021.
u 16:10

Samo njegovana koža može biti lijepa koža, a jedan od najvažnijih koraka je njezino čišćenje. Vjerojatno već imaš vlastiti ritual koji se sastoji od određenih koraka. Možda se umivaš raznim gelovima ili pjenama, zatim čistih šminku mineralnom otopinom ili kakvim drugim preparatima..., piše miss7.24sata.hr. 

Troškovi se gomilaju. No, jesi li znala da učinkovito lice možeš očistiti uz pomoć krpe i tople vode? Štoviše, bez upotrebe ponekad i agresivnih preparata tako ćeš osigurati da je tvoja koža lijepa i čista - bez šminke i bez iritacija.  Naravno, pri tom ne bi trebala upotrijebiti baš svakakvu krpu, poput ručnika za lice, a evo što dolazi u obzir:

1. Krpa od mikrovlakana

Ova krpa izrađena je od sintetičkih vlakana s 1/20 udjela svile što je čini izuzetno nježnom. Vlakna također privlače prljavštinu, ulja i ostale viškove koji se mogu naći na površini kože. Zato će ti izvrsno poslužiti kako za osnovno čišćenje, tako i za uklanjanje šminke.

2. Krpa od bambusovih vlakana

Ekološki najprihvaćenija opcija – krpa od bambusovih vlakana nije samo super mekana već se i brzo suši. Zbog svojih antimikrobnih i protugljivičnih svojstava izvrstan je izbor za one s jako osjetljivom kožom ili kožom sklonom aknama i prištićima. Svakako prije kupnje provjeri je li krpa izrađena 100% od bambusovih vlakana. 

3. Krpa od muslina

Muslin je nježna lagana tkanina koja izrađena od pamuka  i to posebnog tkanja u pletenom vezu. Zbog toga djeluje vrlo blago na lice istovremeno omogućujući piling kako između niti zadržava čestice prljavštine. Kako se radi o tankoj tkanini izrazito nježne teksture, na koži neće pružiti osjećaj kakav omogućuje tkanina od mikrovlakana. Muslin će biti najbolji izbor onima koji lagano žele odstraniti mrtve stanice s lica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?