širenje popisa

Na popisu droga 31 nova supstanca

123rf
23.09.2019.
u 16:49

Ukupno 31 nova supstanca našla se na prijedlogu dopune popisa droga, psihotropnih tvari, te biljaka iz kojih se droga može dobiti, a ovaj dokument će razmatrati Vijeće ministara BiH.

Kako je za Nezavisne novine potvrđeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga BiH je ranije formirala radnu grupu za izmjene i dopune ovog popisa. 

"Radna grupa, sastavljena od predstavnika institucija sa državne i entitetske razine, napravila je prijedlog dopune ovog popisa s ukupno 31 novom supstancom. Povjerenstvo je usvojilo prijedlog i on je početkom rujna ove godine, nakon prikupljenih mišljenja nadležnih institucija, upućen Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje", rečeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Iz MUP-a RS su rekli kako je Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga BiH nakon višegodišnjih inicijativa ove sigurnosne agencije da se na popis opojnih droga uvrste nove vrste psihoaktivnih supstanci, polovinom 2017. godine formirala interresornu radnu grupu za reviziju popisa opojnih droga i članova zakona prema revidiranom popisu. 

"To radno tijelo je usuglasilo izmjene i dopune ovog popisa. U navedenim izmjenama i dopunama nalazi se 29 novih supstanci, kao i dva prekursora, odnosno supstanci koje se mogu uporabiti u pravljenju droga", rekli su iz MUP-a.

"Kada policija prilikom intervencija pronađe takve supstance, ako one nisu na popisu - nema zakonsku osnovu poduzeti kaznene mjere. Zbog toga je jako važno da se taj popis ažurira. To je nadležnost na razini BiH. Problem je što sada već ima toliko supstanci, a nisu to završili", rekao je Milan Latinović, predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge RS.

Nije bilo moguće doći do popisa od 31 supstance koje će se naći na popisu droga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?