Plemeniti metal

Na području Jezera kod Jajca pronađene veće količine rude zlata

02.02.2023.
u 12:52

Generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals Miloš Bošnjaković saopćio je da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području općine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

- Na tri lokacije na teritoriju općine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica, i do nevjerojatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata - izjavio je Bošnjaković.

Lykos Balkan Metals, kompanija listirana na Australijskoj berzi, od prošle godine na području Jezera, na zapadu Bosne i Hercegovine, vrši geološka istraživanja putem svoje kćeri tvrtke SNK Metali. Za projekte u RS prvobitno je osigurao 15,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Ispitivanje uzoraka u akreditiranom laboratoriju otkrilo je veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja, a taj geološki potencijal ovog područja ujedno je i investicijski potencijal značajan za razvoj ne samo ove općine, već i unaprjeđenje kvaliteta života stanovnika i poboljšanje ekonomskih prilika na širem području.

Iako se radi o ranoj fazi istraživanja, iz Lykosa poručuju da se ovi rezultati mogu smatrati jednim od najboljih na području cijele BiH, ali i Balkana. U 2023. godini se očekuje da će kompanija samo u općinu Jezero investirati više od 60 milijuna konvertibilnih maraka.

Za detaljne informacije o ležištu, koncentraciji i količini ove rude predstoje godine detaljnog rada na lokalitetu. 

Stoga menadžment Lykos Balkan Metals poziva Vladu RS da se uključi u podršku implementaciji ove strane investicije, kako bi se postigao maksimalan učinak na daljem ekonomskom razvoju RS, a i Bosne i Hercegovine u cijelosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?