Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Na gradilištu kod RTV Doma pronađena i četvrta avio-bomba

11. rujna 2019. u 10:39 0 komentara 69 prikaza

Na lokaciji kod RTV Doma u Sarajevu jutros je pronađena i četvrta avio-bomba, na mjestu gdje se gradi novi tržni centar, a ekipe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na terenu već rade na njenom uklanjanju.

Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač je kazala Feni da je avio-bomba pronađena na isti način kao i prethodne tri, tijekom iskopavanja za izgradnju tržnog centra.

Jedan tim FUCZ je konstantno na terenu zajedno s radnicima koji rade.

- Pokušava se nešto uraditi metal-detektorom, međutim velika je prisutnost metala u zemlji. Znamo da je tu bila i tvornica žice, tako da se metal-detektorom ne može puno uraditi, ali pripadnici FUCZ su konstantno na terenu - navodi Kovač.

Prvo što rade jeste da je osiguran prostor, a onda se ide na deaktivaciju bombe.

Kovač je kazala da ne znaju kada će se to točno dogoditi, dok se bomba očisti i vidi kakav je upaljač, je li isti kao kod prethodne tri avio-bombe koje su pronađene.

Avio-bomba koja je pronađena teška je oko 500 kilograma. Prethodne tri su nađene, prva 5. rujna, druga 7. rujna, a jučer je pronađena treća. Sve su uspješno deaktivirane i izmještene, a u petak će se uništavati.

Kovač napominje kako nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva na tom području, nego su jučer samo obavijestili stanovništvo koje je u radijusu od 1.200 metara kako bi se sklonili od prozora ili izašli iz prostorija koje su okrenute ka lokaciji na kojoj je pronađena bomba.

- Danas ćemo vidjeti hoće li biti potrebne neke druge mjere. Nadamo se da je bomba ista i da neće biti potrebe za evakuacijom stanovništva, da će se ona također deaktivirati samo vađenjem upaljača, a kasnije će se transportirati na sigurnu lokaciju tijekom dana – navela je Kovač.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.