Bileća

Na dražbi kupio zemlju za 20 milijardi maraka

07.08.2020.
u 15:36

Količina novca koja je jutros potrošena u Bileći tijekom dražbe za kupovinu općinskog zemljišta dosegla je naselućene razmjere. 

Naime, za zemljište u Čepelici Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 milijardi i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila posljednja u nadmetanju za prodaju općinskog zemljišta, prenosi "Avaz". 

U Bileći makar ne fali zabave, a tamošnje pučanstvo je danas dobilo još jedan povod za prepričavanje i podsmijeh. Kako je vlasnik jednog splava i restorana, riješen da kupi općinsku zemlju na dražbi, ponudio čak 20 milijardi maraka. Iako novac neće uplatiti niti zemlju tako lako dobiti, osigurao je da makar netko drugi ne uzme ono što smatra svojim.

Prije Milenićevih 20 milijardi i 100 maraka, Marko Zvijer ponudio je "tričavih" 20 milijardi maraka.

Početna cijena zemljišta bila je 2.018 maraka. Za sudjelovanje na dražbi prijavile su se četiri osobe – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović. 

Ponude su se nizale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsjednik povjerenstva uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda. Nakon što je Zvijer licitirao na 20 milijardi, u sljedećem pozivu Milenić je na tu ponudu dodao još sto maraka, nakon čega je Zvijer, ipak, odustao.

Zemljište koje je u općinskoj svojini, ustvari je dio zemljišta oko restorana koji je u vlasništvu Riste Milenića. Stoga su objekt i zemljište uz objekt izuzeti od prodaje, a predmet prodaje je okolno zemljište.

Jasno je kako ovaj novac neće biti uplaćen te da od jutrošnje dražbe nema ništa. Općina će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, dražba i zvanično nije uspjela, a Milenić će ostati bez pologa od 200 maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?