Ekologija

Na Bjelašnici volonteri posadili 1.000 sadnica bijelog bora

17.10.2020.
u 17:27

Na Bjelašnici je danas 50 volontera zasadilo 1.000 sadnica bijelog bora u okviru akcije pošumljavanja pod nazivom “Let’s Do It - milijun sadnica za 1 dan” .

- Ovom akcijom, uprkos teškim i nesvakidašnjim uvjetima, još jednom želimo ukazati na višestruku važnost šuma za čovjeka. One nam daju kisik neophodan za život! Drveće se koristi kao jedna od najčešćih sirovina u proizvodnji. Šume nas najbolje štite od klizišta, one su dom za brojne životinje, a postoji još mnoštvo razloga zbog kojih moramo očuvati naše šume i potruditi se da nakon svakog posječenog drveta umjesto njega posadimo jedno ili više novih - poručuju iz LDI tima.

Akciju sadnje su podržali zlatni sponzor Eko život d.o.o. i partneri Mistral, ProCredit Bank, Coca Cola BiH i KJP Sarajevo Šume.

Današnja sadnja bijelog bora na Bjelašnici dio je Eko izazova “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”, koji UG Ruke realizira u suradnji sa Američkim veleposlanstvom u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije