Stravična nesreća

Mladić koji se BMW-om zabio u kućicu bio pijan. Vatrogasci: Motor mu je stisnuo noge

24.01.2021.
u 09:10

Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj prometnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj postaji HAC-a u Mraclinu usmrtio djelatnika HAC-a ima višestruke teške ozljede, no nije životno ugrožen, a budući je pozitivan na koronavirus, na liječenju je u KB-u Dubrava.  

"Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahtijeva akutno neurokirurško liječenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prijelome obaju donjih ekstremiteta koji će zahtijevati vjerojatno kirurško liječenje", rekao je u Dnevniku HTV-a dr. Mislav Rakić iz KB-a Dubrava.

Imao 1.8 promila alkohola u krvi

HTV neslužbeno doznaje da je 20-godišnji vozač BMW-a imao 1.8 promila alkohola u krvi.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 5:30 na HAC-ovoj naplatnoj postaji Mraclin kod Velike Gorice. Automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač vrlo velikom brzinom se zabio u zgradu uz naplatnu postaju. Probio je nekoliko zidova i usmrtio 53-godišnjeg djelatnika Hrvatskih autocesta (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uletio u HAC-ov objekt.    

"U 5:25 došlo je do naleta jednog vozila velikom brzinom u upravnu kućicu Hrvatskih autocesta kojom prilikom je jedan djelatnik HAC-a smrtno stradao", opisala je što se dogodilo Sanja Dlačić Jakovina, općinska državna odvjetnica u Velikoj Gorici.

Probio zid debljine 40-ak centimetara

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

"S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za promet... Izravno, kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida", kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom  smrtno stradao njihov 53-godišnji zaposlenik, dugogodišnji djelatnik HAC-a.

Vatrogasci izvlačili mladića

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

"Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i odrezati sjedalo vozača i pomaknuti ga unazad jer naletom na objekt jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo ga mogli osloboditi na drugačiji način", rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovjednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Poginuo blagajnik kojemu je smjena trebala završiti za manje od pola sata

Podsjetimo, kako smo ranije pisali, poginuo je 53-godišnji D.B. Riječ je o blagajniku koji u HAC-u radi preko 20 godina.

Stradalom muškarcu je uskoro završavala smjena. Poginuo je pola sata prije odlaska kući.

Naime, riječ je o autocesti koja vodi prema potresom pogođenom području pa je HAC nakon potresa krajem prošle godine objavio kako je autocesta besplatna s obzirom da preko nje ide većina pomoći za Sisak i Petrinju.

No, blagajnik je nastavio raditi. Kako saznajemo, muškarac je tu vodio evidenciju i bio u slučaju bilo kakve potrebe. U tom trenutku bio je sam u smjeni, za 20-ak minuta trebala mu je doći zamjena.

Pošto je autocesta besplatna, rampe su bile dignute. Na policiji je da utvrdi točan razlog nesreće.  To bi sve trebalo biti jasno nakon što ga policija ispita.

U trenutku nesreće većina rampi je bila dignuta, no tu je prometna signalizacija koja upozorava vozače da smanje brzinu. Rampa najbliže kućici u kojoj je bio stradali muškarac je bila spuštena, taj izlaz je bio zatvoren. To sugerira da vozač BMW-a nije niti mogao niti želio izaći na taj izlaz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?