Naslovnica Vijesti

'Mladi poštari' u Travniku dostavljali pisma građana

08. ožujka 2018. u 20:06 0 komentara 89 prikaza

S ciljem populariziranja pisanja pisama, članovi Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) u Travniku su danas upriličili akciju "Mladi poštari", u okviru koje su pisma građana dostavljali na željene adrese.

- Pisanje pisama danas je samo u službene svrhe i željeli smo ovom akcijom popularizirati taj stari način komunikacije, koji, nažalost, izumire. To je divna gesta, pa smo htjeli građanima omogućiti da napišu pismo koje ćemo mi, simoblično za 1 KM, dostaviti na željenu adresu i tako obradovati nekoga - kazao je koordinator Lokalnog tima Travnik Asocijacije srednjoškolaca u BiH Andrej Jovičić.

Akcija "Mladi poštari" upriličena je na gradskom trgu, a namjera je, kako ističe članica Lokalnog tima ASuBiH Iman Maslić, animirati građane da se ponovno posvete pisanju pisama, ali i pruže potporu radu Lokalnog tima.

- Željeli smo vratiti ovaj stari način komunikacije, a građani su, također, na taj način imali priliku popraviti budžet naše organizacije i tako nam omogućiti da nastavimo sa brojnim aktivostima - kazala je Iman. 

Akcija "Mladi poštari" održana je u okviru obilježavanja Global Money Weeka, projekta pokrenutog na inicijativu organizacije "Child and Youth Finance Initiative",  s ciljem da inspirira djecu i mlade kako bi se informirali o novcu i poduzetništvu.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca, a okuplja mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.