Federalni zavod za zapošljavanje

Uz sufinanciranje do sada zaposleno više od 8.500 osoba

nezaposleni
26.11.2019.
u 21:26

U okviru realizacije Programa sufinanciranja zapošljavanja 2019, do sada je u ovoj godini ugovoreno više od 23 milijuna KM, a zaposleno je 7.458 osoba s evidencije nezaposlenih, priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ)

Radi se o programu u sklopu kojeg su realizirane mjere - Prvo radno iskustvo, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Doprinos 500, Obiteljsko zapošljavanje, Nova prilika, Javni radovi, Zapošljavanje žena i Tražim poslodavca te Služba u zajedničkim projektima.

Kad je riječ o realizaciji Programa sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019 (mjere - Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za sve, Poduzetništvo za žene i Druga prilika) do sada je ugovoreno više od pet milijuna KM, a obuhvaćena je 1.091 osoba.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je istaknula da je u tijeku svakodnevno zaključivanje ugovora o sufinanciranju zapošljavanja i samozapošljavanja, te se do kraja godine očekuje još veća realizacija spomenutih mjera aktivne politike zapošljavanja.

- Zadovoljni smo realizacijom mjera u ovoj godini. Trudili smo se da mjere aktivne politike zapošljavanja ove godine što više prilagodimo krajnjim korisnicima, te mislim da smo u tome uspjeli u velikoj mjeri. Ističemo da su poticaji blago povećani u odnosu na prošle godine te da je interes korisnika bio očekivano veliki - istaknula je Lončar, priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?