ispred Parlamenta

Mirnim prosvjedima ukazali na težak položaj oko 2.000 bolesnika na hemodijalizi

Fena
21.06.2017.
u 12:26

Članovi Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH danas su se, simbolično u 12.05 sati, okupili ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu na mirnim prosvjedima da bi ukazali na probleme s kojima se suočavaju ovi pacijenti.

Iz Udruženja ističu da su istekli svi razumni rokovi za usvajanje izmjene i dopune Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja ljudi koji je prošao oba parlamenta i sve javne rasprave.

Osim izmjene i dopune zakona o transplantaciji, što je i osnovni razlog za prosvjede, žele ukazati i na težak položaj oko 2.000 bolesnika na hemodijalizi, ali i probleme onih bolesnika koji čekaju na transplantaciju drugih organa i gdje je transplantacija jedini spas od sigurne smrti, a to je transplantacija jetre, srca, gušterače, pluća itd.

U Udruženju dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH se nadaju da će današnje okupljanje doprinijeti da se institucije i pojedinci „napokon pokrenu i počnu raditi na spašavanju ljudskih života“, a to će, kako navode, najbolje uraditi ako usvoje predložene izmjene i dopune Zakona o transplantacji organa i tkiva u svrhu liječenja i rade na njegovoj provedbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?