sastanak

Ministrice Gudeljević i Trivić razgovarale o suradnji

20.04.2021.
u 17:40

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine. U razgovoru s ministricom civilnih poslova BiH Ankicom Gudeljević dogovarani su budući oblici suradnje i razgovarano je o zajedničkim projektima i međunarodnim istraživanjima.

Prema priopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH, ministrice su razmijenile stavove o projektima PISA, GLOBE, TIMSS i PIRLS.

Trivić je naglasila da Republika Srpska želi sudjelovati u ovim istraživanjima te očekuje da Ministarstvo civilnih poslova BiH i dalje na transparentan način dogovara sve zajedničke korake s entitetskim ministarstvima upravo onako kako je ministrica Gudeljević najavila na njihovom prvom radnom sastanku održanom u Banjoj Luci prošle godine.

Razgovarano je i o projektu „Obrazovanje za zapošljavanje“ koji podržava Europska unija, a za koji je cijeli projektni zadatak već usuglašen i kojeg su prihvatile sve zainteresirane strane.

Ministrice su dogovorile održavanje redovitih sastanaka na kojima bi pravile presjek prethodno realiziranih aktivnosti, razgovarale o neriješenim pitanjima i dogovarale buduće oblike suradnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?