Ministrica Dubravka Bošnjak susrela se sa šefom Misije OESS-a u BiH Brianom Aggelerom

08.02.2023.
u 10:44

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je u Sarajevu sa šefom Misije Europske organizacije za sigurnost i suradnju (OESS) u Bosni i Hercegovini Brianom Aggelerom, a najviše pažnje u iznimno produktivnom razgovoru posvećeno je području obrazovanja.

Suglasni glede potrebnih reformi i izazova koji očekuju Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Aggeler je naglasio važnost suradnje Ministarstva i OSCE-a te ponudio potporu u budućim aktivnostima.

Kako bi se obrazovni sustav unaprijedio i poboljšao potrebna je koordinacija i suglasnost svih nadležnih obrazovnih vlasti, istaknula je ministrica Bošnjak. Također, potrebno je što prije pokrenuti aktivnosti u okviru Konferencije ministara za područje obrazovanja u Bosni i Hercegovini što će zasigurno doprinijeti željenom napretku. Razgovarajući i o drugim područjima suradnje, ministrica Bošnjak je pozdravila projekte koje vodi OESS te posebice istaknula područje ljudskih prava, demokracijske procese i vladavinu prava.
Razmijenjena su mišljenja i o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i nadolazećim izazovima u ostvarivanju cilja punopravnog članstva. Šef misije OSCE u BiH Brian Aggeler, čestitao je Dubravki Bošnjak imenovanje na funkciju ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine te zaželio uspjeh i nastavak dobre suradnje s OESS-om.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije