LIVNO

Ministar Milan Bašić posjetio županijski Zavod za pružanje pravne pomoći

27.09.2021.
u 14:15

Ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije, Milan Bašić posjetio je županijski Zavod za pružanje pravne pomoći, gdje je razgovarao sa direktoricom  Zavoda, Tinom Mišković. Hercegbosanska županija je donijela Zakon o pružanju besplatne  pravne pomoći ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 9/16), te formirala Zavod, koji je s radom počeo ove godine. 

Zavod je organiziran kao niža proračunska jedinica Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije, sa sjedištem u Livnu, a predviđene su i dvije podružnice, u Tomislavgradu, za područje Tomislavgrada i Kupresa, i u Drvaru, za  područje Drvara i Bosanskog Grahova, koje još nisu počele sa radom. 

Navedenim Zakonom detaljno je propisano koje kategorije građana i pod kojim uvjetima imaju pravo na besplatnu pravnu pomoć u sudskim i upravnim postupcima, o čemu Zavod donosi rješenje u svakom pojedinom slučaju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?