susret

Minasi: Podrška Italije euroatlantskim integracijama BiH i modernizaciji OS

21.03.2018.
u 16:14

 Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije general Claudio Graziano danas se u pratnji talijanskog veleposlanika u BiH Nicole Minasija susreo sa ministricom o  brane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH generalbojnikom Senadom Mašovićem. 

- U tijeku susreta sa ministricom Pendeš i generalbojnikom Mašovićem, general Graziano je potvrdio postojanje jake podrške Italije euroatlanskim integracijama Bosne i Hercegovine, kao i želju za nastavkom odlične  bilateralne suradnje u oblasti obrane, doprinose dodatnoj obuci i modernizaciji OSBiH - izjavio je veleposlanik Minasi tim povodom.

Istaknuo je kako su euroatlanske integracije zemlje najbolji odgovor na potrebu za razvojem i stabilnošću Bosne i Hercegovine.

- Italija je uz Bosnu i Hercegovinu i na planu sigurnosti i spremna je da ponudi pripadnicima OSBiH mogućnost edukacije i zajedničkog sudjelovanja u misijama u inostranstvu. Uopće, i na vojnom planu Italija smatra Bosnu i Hercegovinu strateškom državom na Balkanu - poručio je veleposlanik Minasi.

U tijeku razgovora, general Graziano je istakao proces euroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine, koji je Italija spremna da podrži dodatnim bilateralnim programima, priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, general Graziano je s ministricom Pendeš i generalbojnikom Mašovićem razmotrio trenutnu situaciju u smislu suradnje u oblasti pitanja obrane kao i dodatne mogućnosti doprinosa modernizaciji OSBiH, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije