Naslovnica Vijesti

Milićević: Uskoro se ukida porezna taksa za uvjerenje o stanju poreznih obaveza

07. prosinca 2017. u 08:47 0 komentara 107 prikaza

 

Na izvanrednoj sjednici Dom naroda Federalnog parlamenta danas se očekuje izjašnjavanje o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim upravnim taksama i Tarifi federalnih upravnih taksi.

- Ukoliko prihvate taj Prijedlog bit će omogućeno da na snagu stupe zakonske izmjene i dopune, kojima se treba ukinuti plaćanje porezne takse za uvjerenje o stanju poreznih obaveza u iznosu 15 KM. To omogućava lakši i jeftiniji pristup informacijama o stanju poreznih obaveza za podnositelje zahtjeva - izjavila je za Fenu federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Navedene izmjene i dopune bilo je potrebno izvršiti jer je od početka primjene Zakona od 1998. do danas došlo do značajnih organizacijskih promjena koje se odnose na ministarstva, kao i nadležnosti za izdavanja određenih spisa.

Zato su urađena i potrebna usuglašavanja iznosa takse iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

- Došlo je do usklađivanja takse za sticanje državljanstva stranih državljana koji imaju priznat status izbjeglica u BiH sa iznosom u RS-u i uvođenje plaćanja takse za posebnu suglasnost iz člana 26. Zakona o agencijama i unutarnjim službama za zaštitu ljudi i imovine - potvrdila je Milićević uoči izvanredne sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta.

Također, ako izaslanici usvoje izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna FBiH bit će omogućeno stupanje na snagu rebalansa proračuna, budući da ga je na jučerašnjem zajedanju odobrio Zastupnički dom.

Osim toga, planirano je razmatranje predloženog novog zakona o mirovinsko i invalidskom osiguranju, kao i Nacrta proračuna Federacije BiH za 2018. godinu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.