Naslovnica Vijesti

Mektić i Eriksson razgovarali o zbrinjavanju tražitelja azila u BiH

08. ožujka 2018. u 16:22 0 komentara 28 prikaza

Situacija osoba koje zatraže azil u Bosni i Hercegovini  i njihovo zbrinjavanje, bila je tema današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i regionalne predstavnice UNHCR-a Anne-Christine Eriksson.

Veliki broj neregularnih migranata i izbjeglica posljednjih nekoliko mjeseci ušlo je u Bosnu i Hercegovinu, a nadležni organi u Bosni i Hercegovini (Granična policija BiH, Služba za poslove sa strancima i Odjel za azil Ministarstva sigurnosti BiH) poduzeli su sve mjere da drže pod kontrolom te tokove.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku, situacija se znatno popravila i u posljednje vrijeme je smanjen broj migranata i tražitelja azila.

Mektić je upoznao Eriksson da kapaciteti u Azilanstkom centru u Delijašu mogu da odgovore sadašnjim potrebama, ali da se razmišlja i o mogućnosti proširenja kapacitata na toj lokaciji.

Također, razgovarano je i o mogućnosti ubrzavanja administrativnih procedura kako bi se tražioci azila mogli što prije zbrinuti i dobiti adekvatnu pomoć i zaštitu, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.