Viola von Cramon

Međusobno priznanje Beograda i Prištine do kraja godine

02.07.2020.
u 10:15

Izvjestitelj za Kosovo u Europskom parlamentu Viola von Cramon očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan na jesen. 

Ona je dodala i da do kraja godine očekuje uspješan ishod tog procesa koji vidi kao međusobno priznanje. Ona je na Twitteru napisala da je optimist po pitanju dijaloga dvije strane, a u video poruci navela je da je sljedeći, a ujedno i najvažniji korak u dijalogu konferencija u Parizu, koju organizira francuski predsjednik Emanuel Macron.

- Nakon toga će očekivanja biti da konačno, nadamo se, vidimo sporazum o međusobnom priznanju tijekom jeseni. Ovo je ono na čemu mi zaista moramo insistirati i raditi s obje strane, kako bismo postigli uspješan ishod do kraja ove godine - navela je von Cramon.

Ona je na Twitteru istaknula da se specijalni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak susreo sa predstavnicima obje strane, premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu prošloga tjedna.

- Sa EU "na mjestu vozača", uskoro ćemo moći napredovati. Sljedeća faza bit će, nadamo se, konferencija u Parizu - napisala je von Cramon na Twitteru.

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
10:24 02.07.2020.

Potvrditi činjenično stanje.Kosovo republika.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?