zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ

Martinović: Nećemo dopustiti da se migrantska kriza kakva je u USŽ prebaci na HNŽ

Tomislav Martinović
21.11.2019.
u 21:05

Stanje sigurnosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bila je glavna tema današnje Skupštine HNŽ. Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a, Slađan Bevanda rekao je, kako je temeljem statističkih podataka iz evidencija MUP-a, za prvih devet mjeseci ove godine, stanje sigurnosti zadovoljavajuće, i da je bolje nego u istom vremenu prošle godine, prenosi ero.tel

Predsjedatelj Skupštine HNŽ Šerif Špago pozvao je da konačno riješe pitanja vezana za stanje u MUP-u, misleći pri to da se otkoči imenovanje policijskih odbora.

- Oko 218 je trenutno upražnjenih radnih mjesta, nepostojanja, odnosno nefunkcioniranje određenih tijela u MUP-u HNŽ-a koji utječu na kvalitete rada prije svega policijskih službenika – istaknuo je Špago.

Tomislav Martinović, zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ, smatra kako se migrantska kriza nastavlja nesmanjenom žestinom.

- Vidimo kakve probleme imamo u USŽ, najave premještanja tih ljudi u Sarajevo i Tuzlu, vidimo odgovore nadležnih iz obje županije. HNŽ neće dopustiti da se problem prebaci i na ovu županiju, iako neki na tome sustavno rade – naglasio je Martinović.

S druge strane opozicija, koja je i tražila raspravu o stanju sigurnosti u HNŽ nakon niza ubojstava i pljački koja su se zadnjih mjeseci dogodila u ovom dijelu BiH, ne slaže se s ocjenom da je sigurnosna situacija “zadovoljavajuća” i sve nazivaju “bajkom vladajućih”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?