MEDICINSKO ČUDO

Majci su rekli da pobaci, ali ova beba preživjela je nemoguće...

Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
13.12.2017.
u 16:50

Bebe rođene s ovim stanjem imaju manje od 10% šanse za preživljavanje.

Vanellope Hope Wilkins prva je djevojčica u Velikoj Britaniji koja je uspjela preživjeti rijetku zdravstveno stanje.

Samo sat vremena nakon rođenja djevojčica je završila na operacijskom stolu jer joj se srce nalazilo izvan tijela kao i dio trbuha. Djevojčica je do sada prošla tri operacije kako bi joj vratili srce u tijelo.

Stručnjaci su kazali kako ne znaju za niti jedan drugi slučaj u Velikoj Britaniji u kojem je beba preživjela takvo stanje. Roditeljima Naomi Findaly (31)i Deanu Wilkinsu (43) preporučeno je napraviti abortus kada su doktori na ultrazvuku vidjeli njeno stanje.

Roditelji nisu znali o kakvom se stanju radi, a nakon istraživanja nisu mogli gledati fotografije zbog velikih problema koje ovo stanje nosi. Ipak, odlučili su se protiv abortusa te su sve prepustili prirodi, javlja Guardian.

Prvih 10 minuta nakon rođenja bilo je presudno zbog sposobnosti samostalnog disanja. Majka kaže kako je odahnula kada je čula plač bebe odmah nakon poroda.

- Prošlo je dvadeset minuta i još uvijek je vrištala. To nas je učinilo radosnima - rekao je otac.

Tjedan dana nakon rođenja i prve operacije doktori su još malo otvorili prsa kako bi se omogućilo srcu da se vrati. Bebe inače imaju alineju na lijevoj strani pluća koja tvori prostor za srce, no Vanellope to nije imala. Nakon dva tjedna srce je našlo svoj put kao rezultat gravitacije. 

Bebe rođene s ovim stanjem imaju manje od 10% vjerojatnosti za preživljavanje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije