Pósa kod predsjednice FBiH Bradara

Mađarskoj stalo da BiH bude punopravna članica EU obitelji

01.06.2023.
u 14:31

Veleposlanik Mađarske u BiH Krisztián Pósa danas je posjetio predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine Lidiju Bradara.

Predsjednica FBiH Bradara i veleposlanik Pósa suglasili su se da se od aktualnog mandata izvršne i zakonodavne vlasti očekuje puno te izrazili uvjerenje da će aktualna koalicija izdržati test i odgovoriti pritiscima i izazovima.

Razgovarano je i o nužnim reformama, od izbornog zakonodavstva do socijalno-ekonomskih reformi.

- Vlada Federacije BiH nije nametnuta, nego je izglasana u Parlamentu FBiH. Pred njom je velik posao i promjena atmosfere na bolje se već osjeti, nadam se da će tako i ostati - kazala je Bradara. Dodala je da su Mađarska i Bosna i Hercegovina dugogodišnje prijateljske zemlje te spomenula neke od konkretnih pomoći i suradnje poput Twinning projekta, koji je podrazumijevao potporu parlamentima u Bosni i Hercegovini u poslovima europskih integracija.

Veleposlanik Pósa je istaknuo i brojne druge vidove suradnje, pa i konkretne pomoći obrazovnim, kulturnim i brojnim drugim institucijama i ustanovama diljem BiH i u vrijeme pandemije i to s konkretnim donacijama.

- Kazao je da je Mađarskoj stalo da BiH bude punopravna članica EU obitelji, ali i da suradnja dvije zemlje bude što bolja pogotovo u vezi ekonomskih pitanja i gospodarske suradnje - saopćeno je iz Kabineta predsjednice FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?